TDE zet met samenwerking Boldly-XR verder in op Augmented en Virtual Reality

Lennart Boven
Managing Partner

TDE gaat een nauwe samenwerking aan met Boldly-XR, gespecialiseerd in oplossingen voor virtual en augmented reality. Zo halen we de specialistische kennis in huis die nodig is om aan de groeiende vraag naar virtuele toepassingen te voldoen.

We zijn allebei onderdeel van Handpicked Agencies en kennen elkaar dus al goed. De corona-crisis heeft onze samenwerking in een stroomversnelling gebracht. We zien dat de sport zoekt naar virtuele omgevingen om het gemis van de fysieke variant op te vangen, dat maakt de bundeling van krachten met Boldly-XR ook zo logisch. Hun diep specialistische kennis vormt de ideale combinatie met onze creativiteit, kennis van sport en ontwikkelkracht.

TDE en Boldly-XR hebben een dedicated team van creative developers en (motion) designers ingericht waarmee niet alleen klantvragen maar ook eigen concepten kunnen worden gerealiseerd. Dit team zal worden aangestuurd door Ruud Dankers, binnen TDE verantwoordelijk voor innovatie.

Yannick Boers, verantwoordelijk voor Boldly-XR, zag zijn bedrijf de afgelopen maanden een enorme groei doormaken. ‘We zijn al jaren actief in VR en AR maar rekenden erop dat grootschalige adoptie van de techniek onder consumenten nog wat tijd nodig zou hebben. Doordat we noodgedwongen allemaal aan huis gebonden zijn, is deze ontwikkeling in een ongekende stroomversnelling geraakt. Voor een verrijkte ervaring van de werkelijkheid is bovendien geen dure VR bril meer noodzakelijk, tegenwoordig kunnen we ook in browsers al fantastische ervaringen bieden op je mobiel.’

TDE en Boldly-XR ontwikkelden reeds virtuele toepassingen zoals 360 videos, virtuele vergaderomgevingen, Instagram & Snapchat face filters en 3D configurators voor merken als Ziggo Sport, Team Jumbo-Visma, VanMoof, Brabantia en Royal Airforce Museum.