TDE development partner BΞɅT Cycling Club

Jorik Tilstra
Creative Lead

Tijdens het Wielerpassie festival in Rosmalen is de #RoadToBEAT van start gegaan. De #RoadToBEAT is de weg naar de eerste internationale wielerclub met een professionele wielerploeg: de BEAT Cycling Club. Vandaag start de #RoadToBEAT om volgend jaar als eerste professionele wielerclub ter wereld een duurzaam businessmodel te hanteren dat alle leden in staat stelt de wielersport op het hoogste niveau te beleven.

Jaarlijks houden professionele wielerploegen op te bestaan, omdat de hoofdsponsor ermee stopt. Het rapport van Rebel Group toont aan dat er alternatieve modellen mogelijk zijn. De wielersport moet veranderen om de continuïteit van de wielerploegen te waarborgen. In maart van dit jaar werd het initiatief aangekondigd: niet het traditionele sponsor model, maar het oprichten van een duurzame professionele wielerploeg die stevig geworteld is in een eigen wielerclub waardoor wielerfans, fietsers en professionele renners dicht bij elkaar betrokken zijn.

Geert Broekhuizen, initiatiefnemer van de BEAT Cycling Club: “Wij zijn tot het inzicht gekomen dat het verduurzamen van de wielersport alleen lukt als dat gebaseerd is op meerdere inkomstenbronnen. Daarom hebben wij de afgelopen maanden een alternatief -een clubmodel- uitgewerkt. Een club met een vaste identiteit en met betrokkenheid van leden, waarin wij de leden en partners van de club in staat stellen om de wielersport op het hoogste niveau van binnenuit te beleven. De club maakt het genereren van inkomsten vanuit verschillende bronnen mogelijk.”

TDE development partner "TDE voelt zich als jonge onderneming op natuurlijke wijze aangetrokken tot nieuwe en innovatieve ideëen en BEAT Cycling Club is daar een perfect voorbeeld van. Een unieke kans om van dichtbij een revolutionaire wending binnen de wielersport mee te maken. Als development partner hebben wij het doel om vanuit onze passie voor sport en technologie, BEAT Cycling Club naar de top te brengen op digitaal gebied”, zegt Michiel van Looijengoed, Head of development bij TDE.

http://www.beatcycling.club/