TCS biedt lopers bijzondere herinnering in Smart Medal app

Ruud Dankers
Creative Lead | Management

Dat hardloopevenementen in 2020 een uniek verhaal hebben, is een understatement. Vrijwel alle marathons ter wereld werden uiteindelijk omgezet in virtual runs, veelal met de beleving van de echte marathon - bijvoorbeeld via audio - maar dan in je eigen omgeving. Voor een loper veranderde vrijwel alles, maar wat wél overeind bleef; de medaille als herinnering aan je prestatie.

Het uitgangspunt van Smart Medal is het bieden van een digitale prijzenkast voor deze medailles vol met bijzondere herinneringen en verhalen. In de app zijn inmiddels ruim 85.000 medailles toegevoegd door lopers.

Samen met TCS, partner van Smart Medal, hebben we nagedacht over hoe we de lopers van 'hun' runs Lidingöloppet, London Marathon en Amsterdam Marathon - allen gesponsord door TCS - een tastbare herinnering aan deze bijzondere edities konden geven. We vonden het bovendien belangrijk dat deze herinnering persoonlijk was, net zoals de Running Stories die we bij normale marathons genereren en ook aansluitend bij de 'This Run' campagne van TCS. Doordat de runs dit keer virtual waren, beschikten we echter over minder persoonlijke (race)data. De kracht van het verhaal moest dus dit keer ook van een ander front komen.

We vonden de oplossing bij kunstenaar en illustrator Marcus Marritt. Hij maakte drie prachtige kunstwerken met een verwijzing naar de betreffende stad met ook ruimte voor een persoonlijke noot. Alle duizenden lopers die hun medaille scanden en toevoegden aan de Smart Medal app vonden op deze manier op hun eventpagina een - via live API's gepersonaliseerde - kunstzinnige verrassing. TCS zorgde er, terwijl de fysieke medailles op de post gingen, in hun eigen event app voor dat lopers direct na de race een digitale medaille ontvingen. Door vanuit de TCS app direct naar Smart Medal te verwijzen, waren lopers slechts 1 klik verwijderd van hun persoonlijke kunstwerk. Inlijsten maar!

Download de Smart Medal app en voeg ook jouw medailles toe: iOS | Android