Sport & waterstof

Jorik Tilstra
Creative Lead

Sport & waterstof. Hoe verbind je die? En hoe vertel je hierover? Via het partnership met TeamNL krijgen de Missie H2-partners Port of Amsterdam, Gasunie, Shell, Stedin Groep, Remeha, Groningen Seaports en Toyota toegang tot sporters, bonden en daarmee activatierechten. Aan Triple Double vanuit creatie en strategie en aan ons vanuit social media en digitale activaties om dat een beetje leuk te maken, want waterstof kan wel een zetje gebruiken!

Vanaf 2030 kan waterstof een volwaardig onderdeel van de energietransitie zijn, dus dat duurt nog wel even. Maar als we ervan willen profiteren, moeten we er nu in investeren. De uitdaging is om de parallel met sporters te vinden. Ook zij kiezen al vroeg om te willen pieken op de Olympische of Paralympische Spelen en stippelen dan een pad uit. Ons pad ligt vol met content en activiteiten om Nederland als waterstofland op de kaart te zetten.

  • Vandaag, op World Hydrogen Day, lanceren we de interactieve waterstofkaart. Een digitale kaart van Nederland met een overzicht van al onze concrete projecten binnen het waterstofdomein om de samenwerking nog meer kracht bij te zetten.
  • Ulco Vermeulen van Gasunie en olympisch zeilkampioen Marit Bouwmeester stapten samen in een gloednieuwe Toyota Mirai, reden van de ene partner (Gasunie) naar de ander (Groningen Seaports), spraken over successen, ambities en de paralellen tussen sport en Missie H2 én ondergingen tussendoor hun waterstoftank-ontgroening.
  • Ferry Weertman ging tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek met een expert langs zijn oude vereniging om te kijken hoe duurzaam het daar is. Veel amateurverenigingen zijn zich er al goed bewust van, maar er valt nog veel te winnen. En dat weet Ferry inmiddels ook.
  • We stonden met Liesette Bruinsma stil bij haar 20e verjaardag en gaven haar een toepasselijk cadeau.
  • De mooie, waterstof aangedreven Mirai kreeg een make-over. Maak kennis met de Toyota Mirai in Missie H2-style.
  • Ferry Weertman en Ranomi Kromowidjojo gingen de strijd met elkaar aan in de Toyota Mirai op Circuit Zandvoort. Daarover later meer.
  • Kiran Badloe kreeg als verrassing op zijn verjaardag een ontbijtje op het strand, gebakken op waterstof.