Social highlights september

Stijn Bindels
Design Lead

Helaas... de zomer is voorbij. De zonnestralen maken plaats voor regendruppels en de dagen worden donkerder. Toch waren er de nodige lichtpuntjes te ontdekken op de digitale snelweg, afkomstig uit onze social fabriek. Van flitsende Insta Stories tot aan het afscheid van Wesley Sneijder, recordinternational van Oranje. September was a month to remember 😉

[Open dag Instagram Stories - Cruyff Foundation]

Toen we de nieuwe huisstijl van de Cruyff Foundation zagen waren we meteen verkocht. Prachtige fonts, sprekende kleuren en intrigerende beelden maakten dat onze handen jeukten om met deze stijl aan de slag te gaan. Nadat we eerder de website van een make over voorzagen, was het daarna tijd om via social de nieuwe stijl een podium te geven. Tijdens de open dag, waar de foundation officieel haar rebranding lanceerde, zorgden wij voor een flitsende verslaglegging via Instagram Stories. Met een 'touch of Johan' en een dosis van onze creativiteit werd het een mooi social debuut voor de nieuwe look van de Cruyff Foundation.

[PSV Kersttrui 2018 - energiedirect.nl]

Dat de zomer voorbij is merk je aan verschillende dingen. De dagen zijn kouder, de pepernoten liggen in de schappen én men begint langzaam te hunkeren naar de kerst. Niet gek dus dat energiedirect.nl alvast wil weten welk design de PSV-fans het liefst op de Kersttrui van dit jaar willen zien. Via een landingspagina konden fans stemmen op één van de drie designs ontworpen door tattooshop Dragon Tattoo. En om dat proces wat te versnellen creëerden wij de onderstaande Instagram Stories. Het resultaat mag er zijn: ruim 7.000 keer werd er op de stemknop geklikt en de stemmen zijn geteld. Over de uitslag kunnen we helaas geen mededeling doen: het winnende design wordt tijdens de Dutch Design Week bekendgemaakt 🔜.

[Wesley bedankt! - Johan Cruijff ArenA]

Op 6 september speelde Wesley Sneijder zijn 134e en tevens allerlaatste interland. De recordinternational van Oranje kreeg in de Johan Cruijff ArenA de afscheidswedstrijd die hij verdiende. Reden voor ons om eens de archieven met statistieken in te duiken en in kaart te brengen welke staat van dienst de geboren Utrechter had in de Johan Cruijff ArenA als international. Zo speelde hij 3️⃣6️⃣ van z'n interlands in Amsterdam, waarin hij elf keer aanvoerder was en acht keer doel wist te treffen. We verpakten de weetjes in een infographic en plaatsten deze post als laatste ode aan een van de beste voetballers uit de Nederlandse historie. 🔶

[Feyenoord Geboorteloket - Opel]

Feyenoord zit niet in je DNA bleek uit recent onderzoek (😉), maar het wordt wel met de paplepel ingegoten. Reden voor Opel en Feyenoord om samen het Feyenoord Geboorteloket te openen, zodat de kleinste fans letterlijk vanaf hun geboorte al als Feyenoord-fan geregistreerd staan. Om dit sympathieke gebaar kenbaar te maken bij de achterban van de Rotterdammers, mochten we deze video verspreiden. Naar verluidt is de club inmiddels vele Kameraadjes rijker!

Tot volgende maand!

Marc Schuurman
Stijn Bindels
Roan Bezemer