Social Highlights oktober

Stijn Bindels
Design Lead

Oktober staat ook wel bekend als 'stoptober', maar niet voor ons. Wij knalden de afgelopen maand keihard door met onze social verslaving om het wereldwijde web te verrijken met coole content. En dat is aardig gelukt al zeggen we het zelf...

[SANTOS - DE KLASSIEKER]

In september al aangekondigd en in oktober echt gelanceerd: Santos #4 - De Klassieker. Via verschillende kanalen werd de komst van dit pareltje kenbaar gemaakt. Wat ons betreft een schitterende ode aan de mooiste wedstrijd die de Nederlandse competitie rijk is. Inmiddels is de eerste editie van dit seizoen gespeeld en kunnen we niet wachten tot 21 januari voor deel twee. De rookwolken zijn opgetrokken, Ajax won met 1-4 en Santos #4 is nog steeds een steengoed blad. Ohja, en nog steeds te bestellen ;-) santosonline.nl

[GT - 2018 Line]

Ken je dat gevoel? Dat er iets nieuws aankomt en je niet kan wachten tot het zover is? Voor de fans van GT Bicycles kwam in oktober aan het wachten een eind. Het fietsenmerk lanceerde namelijk deze maand de nieuwe lijn fietsen voor 2018. En wat is een product launch zonder een post uit onze contentfabriek? Precies, niet volmaakt. Dus creëerden we een toffe visual en schreven een vlotte tekst (ook nog eens in drie talen) om de nieuwe fietsen de aandacht te geven die ze verdienen. Mooi toch? :-)

[ENERGIEDIRECT.NL - PSV ESPORTS]

PSV zet vol in op eSports, dus doet Energiedirect.nl dat ook. Als hoofdsponsor van de Eindhovenaren verbindt de energieleverancier zich nu ook als hoofdsponsor aan PSV eSports. Lekker met de tijd meegaan, zo doen ze dat. Geheel conform de huidige tijdsgeest werd het sponsorship bekendgemaakt via een vlog van het PSV eSports-duo Romal Abdi & Ali Riza Aygün. Zo'n voorzet hoeven wij alleen nog maar binnen te koppen voor de maximale online score.

[UNDER ARMOUR - ANTHONY JOSHUA]

20-0. Het is geen monsterzege uit een willekeurig bekertoernooi. Dit is het 'boxing record' van wereldkampioen zwaargewicht Anthony Joshua. 20 partijen, 20 overwinningen, 20 knock outs. Met succes verdedigde hij in oktober zijn wereldtitel tegen Carlos Takam en behield zijn perfecte 'win-by-knockout' ratio. Daarmee deelt hij niet alleen rake klappen uit in de ring, maar ook online weet hij aardig door te stoten. Voor Under Armour zaten we klaar om, direct na zijn laatste succes, met een 'rechtse directe' de onderstaande inhaker het web op te rammen.

[OPEL MOTORSPORT - ALI B]

Rappen & racen, een goede combinatie? Rapper Ali B. ging een stukje rapper en probeerde in de Opel Adam R2 naast Timo van der Marel wat 'dope lines' op papier te toveren. Over het resultaat van Ali valt te twisten, over het resultaat van de post niet. Met meer dan 4.500 likes, ruim 400 shares en honderden reacties kwam deze op het digitale circuit met afstand als eerste over de finish.

[OPEL FEYENOORD - HAND IN HAND VOOR HET LEVEN]

Wat is een maand zonder een mijlpaal? Feyenoord en de Hartstichting bereikten in oktober de bijzondere grens van 170.000 geregistreerde burgerhulpverleners. Dit heugelijke feit werd gevierd met de onderstaande video, waarin eenieder die hier aan heeft bijgedragen in het zonnetje wordt gezet. Een stukje feel-good content pur sang, en terecht. Het verbaast ons niet dat deze content op een topscore kon rekenen, want zeg zou zelf: zo'n bijzonder initiatief, daar kan je toch niet anders dan een dikke vette like voor over hebben?

Tot volgende maand!

Marc Schuurman
Stijn Bindels
Roan Bezemer