Social highlights juli

Marc Schuurman
Social Media Lead

Het was smullen tijdens de zomermaand juli. Of dat nog kan ondanks de afwezigheid van Nederland tijdens het WK? Natuurlijk. Je moet het zelf gewoon leuk maken. Zo hebben wij - sportfreaks als we zijn - bijvoorbeeld allemaal onze WK-kijk-minuten bijgehouden in een tooltje. De grootste freak bleek Back-end developer Jeffrey, met 3.590 minuten... Heeft verder niets met social media te maken, maar wel erg leuk om te melden.

[#neymarrolling - TDE]

Maar zo gebeurde het ook dat we op donderdag bedachten om mee te gaan in de #neymarrolling-hype en dat we op vrijdag onderdeel waren van NOS Studio Sport. That’s how we roll! ;-)

[Tour de France - Continental]

Ondertussen waren ze in Frankrijk al gestart met de Tour de France. Want die wacht natuurlijk op niemand. Voor ons een prettige overstap. Van het Luzhniki stadion, Luka Modric en de VAR naar Bagnères de Luchon, Tom Dumoulin en de Avondetappe. En Continental natuurlijk. ‘Conti’ (al jarenlang trouwe klant) was dit jaar zichtbaarder dan ooit. Naast het leveren van banden aan een zevental deelnemende ploegen is Continental sinds dit jaar official partner van de Tour de France én Giro d’Italia. We grepen deze move aan door met Triple Double een campagne te ontwikkelen rond het thema veiligheid.

Onze highlight post dateert nog uit de tijd dat Parijs echt nog ver was, maar was daardoor niet minder succesvol. Inmiddels kunnen we concluderen dat de gestelde KPI’s op bereik en deelnemers behaald zijn.

[Sjaak Swart - Johan Cruyff Foundation]

Op 3 juli 1938 werd Jesaia Swart geboren, bij de meesten beter bekend als Sjaak Swart en Mister Ajax. Een iconisch figuur met het hart op de tong, maar ook met het hart op juiste plaats. Al jaren lang is de voormalig aanvaller van Ajax verbonden aan de Johan Cruyff Foundation en alle prachtige projecten die daarbij horen. Reden voor de foundation om hem voor z’n 80e verjaardag dit jaar extra in het zonnetje te zetten. Sjaak kreeg zijn eigen Cruyff Court en hoe gaaf is het dat wij de animatie mochten maken om dit aan te kondigen! Wat ons betreft een fraaie animatie, dat past bij een prachtmens zoals Sjaak.

[Ajax - Johan Cruijff Arena]

Tot slot, is het onze trouwe volgers vast niet ontgaan dat we inmiddels werken voor de Johan Cruijff ArenA. Hoewel de samenwerking nog pril is, zitten we er al lekker in. Voor de eerste wedstrijd van Ajax dit seizoen tegen Sturm Graz werden we gevraagd om een leuke post te bedenken. Dat een inhaker niet ingewikkeld hoeft te zijn, blijkt wel uit de onderstaande post. Een sterke copy (oke, hij is flauw) en een afbeelding zonder opsmuk vormden een krachtige combinatie, getuige de 1.329 likes die we verzamelden op Instagram.

Oh en de wedstrijd? Die bleek een Sturm in een glas water. Ajax won over twee wedstrijden eenvoudig met 5-1 van de Oostenrijkers.

Tot volgende maand!

Marc Schuurman
Stijn Bindels
Roan Bezemer