Social highlights april

Roan Bezemer
Social Media Marketeer

We blijven het leuk vinden om jullie een inkijkje te geven in wat we op social media mogen en vooral kunnen doen voor onze klanten. Voor wie zich afvraagt waar wij als social media managers toch allemaal mee bezig zijn, hier onze opstelling voor ieder social vraagstuk:

Kunnen we op dit vlak iets voor jouw merk betekenen? Schroom dan niet contact met ons te zoeken.

En dan nu een greep uit onze hoogtepunten van de maand april.

[ENERGIEDIRECT.NL - PSV]

Het hing al een tijdje in de lucht. De vraag was alleen: wanneer gaat het gebeuren? Het antwoord: zondag 15 april, aan de Frederiklaan in Eindhoven. We hebben het natuurlijk over het kampioenschap van PSV. Voor energiedirect.nl, hoofdsponsor van de nieuwbakken landskampioen van Nederland, haakten wij in op de 24ste titel van PSV. Altijd de gekste, dit jaar ook weer de beste.

[OPEL - FEYENOORD]

Over naar Rotterdam. Terug naar zondag 22 april. Het feestgedruis in Brabant was nog maar net verstomd, of het volgende voetbalfeest vond alweer plaats 106 kilometer verderop: de KNVB Bekerfinale. In een eenzijdige finale rekende Feyenoord af met het alom geprezen AZ en legde het daarmee beslag op de vierde prijs in drie jaar (!) tijd. En als de beker ter ere van het 100-jarig jubileum van het toernooi goud gekleurd is, kun je als Opel zijnde maar op één manier inhaken. ;-)

[NN - DE HARDLOOPSUPPORTER]

We blijven nog even in de Maasstad en verruilen De Kuip voor de marathon van Rotterdam. Net als voorgaande jaren konden supporters via De Hardloopsupporter een aanmoedigingsvideo insturen voor hun marathonheld. Op de sociale media begeleidden wij deze activatie van Nationale Nederlanden, van het adverteren op de vrienden van de hardlopers om zoveel mogelijk aanmoedigingsvideo’s te verzamelen tot het uitrollen van de tranentrekkende aftermovie.

[KAMPIOENSKOORTS - KEUKEN KAMPIOEN]

Je zit in het tiende seniorenelftal van de club bij jou op de hoek, werkt je wedstrijden af op een afgetrapt bijveld en moet vooral niet gek opkijken als een glaszuiver doelpunt wordt afgekeurd omdat de netten loslaten van de doelpalen. En toch wordt jouw wedstrijd live uitgezonden op FOX Sports. Voor de spelers van Jodan Boys 10 wordt die droom verwezenlijkt op zaterdag 19 mei. Met een karrenvracht aan stemmen en een aantal ludieke acties troefde het vriendenteam uit Gouda 922 teams af in de KampioensKoorts. Andy van der Meijde mocht á la Gaston van de Postcode Loterij de Jodan Boys op de laatste zondag van april verrassen met het goede nieuws dat zij door de vakjury tot winnaar zijn verkozen.

[WORLD OF JOHAN CRUYFF - ODE AAN CRUIJFF]

Voor de World of Cruyff produceerden wij samen met Triple Double deze ode aan de beste voetballer die Nederland ooit heeft gekend. Een eervolle taak en bovendien prachtig om te zien hoe heel voetbalminnend Nederland en ver daarbuiten het eerbetoon waardeerde en verder verspreidde over de sociale media. Always remember Johan Cruijff.

Tot volgende maand!

Marc Schuurman
Stijn Bindels
Roan Bezemer