Eerste World Marathon Major voor Smart Medal

Ruud Dankers
Creative Lead | Management

45.000 lopers staan zondag virtueel aan de start van de Virgin Money London Marathon. Een speciale editie in meerdere opzichten, en voor TDE en TCS (Official Technology Partner Virgin Money London Marathon) een dag waar al lange tijd naar wordt uitgekeken.

In de afgelopen maanden hebben we achter de schermen hard gewerkt om van de 40ste editie van de Virgin Money London Marathon een memorabele te maken. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een van de zes World Marathon Majors niet in hartje Londen wordt gelopen, maar over de gehele wereld. Met uitzondering van de elite-hardlopers, die de afstand van 42 kilometer en 195 meter dit jaar lopen op een gesloten parcours rond St James's Park.

Nu je als recreatieve deelnemer niet langs de Big Ben en Buckingham Palace loopt, maar wordt vergezeld door de toeristische trekpleisters van je eigen woonplaats, hebben we in samenwerking met TCS een gepersonaliseerde poster gemaakt voor alle lopers van de Virgin Money London Marathon. Deze poster kun je als deelnemer na afloop van de marathon eenvoudig unlocken door je (digitale) medaille te scannen via de Smart Medal app. Voor elke loper creëren we op deze manier een blijvende herinnering aan wat hopelijk de eerste en laatste virtuele editie van deze marathon is.

Dezelfde gepersonaliseerde poster, die we maakten in samenwerking met kunstenaar Marcus Marritt, kunnen ook de deelnemers aan TCS Lidingöloppet downloaden in de Smart Medal app. Het bijzondere aan deze race, die plaatsvindt nabij Stockholm, is dat lopers zich gedurende een maand op het parcours kunnen melden.