RacingNews365 verkozen tot sportwebsite van het jaar 2019

Michiel van Looijengoed
Creative Lead | Management

RacingNews365 is tijdens de Website van het Jaar Verkiezing 2019 twee keer in de prijzen gevallen. De grootste auto- en motorsport site van Nederland (ruim 2 miljoen unieke bezoekers per maand) won tijdens het gala in de Amsterdome in Amsterdam zowel de award voor de beste als populairste sportwebsite.

Ruim 500.000 mensen brachten de afgelopen maanden hun stem uit voor de Website van het Jaar verkiezing. RacingNews365 wist onder meer grote namen als Ziggo Sport, Voetbal International, GP Update en Fox Sports achter zich te laten. Voor het tweede opeenvolgende jaar ging de racesite er met de prijzen vandoor.

“Het is prachtig om deze verkiezing te winnen. Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt om de website nog beter te maken. Het is fijn dat die inspanning door de bezoekers op deze manier gewaardeerd wordt”, aldus Ruud Dimmers, eigenaar en oprichter van RacingNews365.

In 2018 won de website voor het eerste de prijs voor beste én populairste sportwebsite van Nederland. Dit jaar ging een compleet nieuwe website live, waarbij de wensen van de bezoekers centraal stonden. Dat is uniek volgens Dimmers: “Liefst 5000 racefans gaven hun input en wensen door over zaken als site-ontwerp, gewenste functionaliteiten en content.”

Journalistiek gezien heeft RacingNews365 ook stappen gezet. Zo waren journalisten van het platform aanwezig bij het merendeel van de F1-races, diverse MotoGP-races en alle grote autosportevenementen in Nederland. Met nagenoeg alle grote namen uit de internationale auto- en motorsport werden onder meer exclusieve interviews gehouden. In september werd daarnaast de RacingNews365 F1-podcast (powered by Shell V-Power) gelanceerd met Tim en Tom Coronel, radio-DJ Jeroen van Inkel en journalisten van RacingNews365.

“We spraken exclusief met Jacques Villeneuve en Max Verstappen, maar ook met Alexander Albon en Valentino Rossi. Een groot compliment aan de journalisten van ons platform, want met de hoeveelheid exclusieve content die we ophalen onderscheiden we ons in Nederland. Met de podcast hebben we een goede mix van F1-journalisten en autosportliefhebbers”, aldus Dimmers.

Ook in het nieuwe jaar wil RacingNews365 gaan knallen: “We willen de lijn van dit jaar doortrekken. We zullen weer bij veel Grands Prix en andere evenementen aanwezig zijn. Op die manier halen we de beste content uit de racewereld.”