Racingnews365 verkozen tot sportwebsite van het jaar

Lennart Boven
Managing Partner

Racingnews365 is tijdens de Website van het Jaar Verkiezing 2018 twee keer in de prijzen gevallen. De grootste site van Nederland op het gebied van Formule 1 (1,7 miljoen bezoekers per maand) won tijdens het gala in de Amsterdome in Amsterdam zowel de award voor de beste als populairste sportwebsite. Het is voor het eerst dat een racewebsite de prestigieuze awards in de wacht weet te slepen.

Ruim 400.000 mensen brachten de afgelopen maanden hun stem uit voor de Website van het Jaar verkiezing. Racingnews365 wist andere grote sportsites achter zich te laten. ‘Wij zijn enorm blij met de erkenning van de racefans’, aldus Ruud Dimmers, eigenaar en oprichter van Racingnews365.

Zolderkamer
Dimmers, afkomstig uit Berkel-Enschot en met zijn kantoor gevestigd op Strijp-S in Eindhoven, tuigde in 2015 op zijn zolderkamer een eenvoudige versie van Racingnews365 op. Twee jaar lang combineerde hij zijn hobby met zijn werk als inkoper van een technisch installatiebedrijf. Tot hij in 2017 besloot zijn droom achterna te gaan: met Racingnews365 de grootste racefamilie van Nederland worden. Samen met twee Formule 1-journalisten en business partner TDE bouwde hij de eenvoudige WordPress site uit tot een professioneel platform voor de Formule 1-liefhebber.

Nog meer gas geven
Dimmers: ‘Sommige mensen verklaarden mij voor gek toen ik twee jaar geleden mijn baan opzegde om mijn droom achterna te gaan. De awards zijn voor ons een bevestiging dat er op het gebied van Formule 1 nog voldoende plek is voor gedegen en kwalitatief goede journalistiek.’

De uitverkiezing is voor Racingnews365 een stimulans om komend jaar nóg meer gas te geven. ‘We wonen in 2019 alle races bij en komen met meer exclusieve content vanaf de circuits. Daarnaast willen we meer en meer een community vormen waar raceliefhebbers niet alleen al hun informatie weten te vinden, maar ook zelf interactief met elkaar in discussie kunnen. Zij zijn tenslotte degenen voor wie we het allemaal doen.’

Meer weten over de totstandkoming van RacingNews365.nl? Check dan de volledige case beschrijving.