Ontdek nieuwe sporten met De Sportproever

Michiel van Looijengoed
Creative Lead | Management

Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer de Nationale Sportweek. Een week waarin het belang van sport voorop staat en NOC*NSF zoveel mogelijk mensen aan het sporten probeert te krijgen. Voor dit jaar ontwikkelde Triple Double voor NOC*NSF en partner Albert Heijn het toepasselijke thema ‘Proef de sport’.

Als onderdeel van dit thema mochten wij onze creativiteit de vrije loop laten om mensen te helpen bij het kiezen van een sport die zij eens een keer willen uitproberen. Dit hadden we natuurlijk heel saai met een testje kunnen doen, maar dat zit niet in ons DNA :)

Daarom komen we met De Sportproever: een visueel aantrekkelijke chatbot die via 10 simpele vragen jou helpt om tot sporten te komen die bij jou passen. Maar ook hierbij namen we geen genoegen met een saaie oplossing. Om het persoonlijk en aantrekkelijk te maken regelden we een aantal topsporters om de regie over de chat te nemen :) Zo kun je er dus voor kiezen dat wereldkampioen Rico Verhoeven jou van advies voorziet. Meer fan van olympisch kampioen shorttrack Yara van Kerkhof? Geen probleem! Ook met haar kun je de chat doorlopen en tot een advies komen.

Met activaties als deze, gaat het naast de inhoud ook om de aantrekkelijkheid om een tool te doorlopen. Daarom hebben we ervoor gekozen om met typetjes te werken als uitkomst van de chat. Zo kun je bijvoorbeeld een Krachtige Kira zijn of een Tactische Tinus zijn en uiteraard sluiten de geadviseerde sporten hier naadloos op aan.

Om uiteindelijk ook daadwerkelijk bij te dragen tot het doel (mensen aan het sporten krijgen), zetten we bij de laatste stap in op conversie. Na het doorlopen van de chat ontvangt de deelnemer namelijk een unieke code die kan worden omgewisseld voor een gratis proefles van diverse sporten.

Benieuwd welk typetje jij bent en welke sporten bij jou passen? Dan kun je hier De Sportproever vinden!