Smart Medal genomineerd voor Dutch Interactive Award

Ruud Dankers
Creative Lead | Management

De slimme medaille van NN Group en TDE is door de jury van de Dutch Interactive Awards genomineerd in de categorie disrupter. Deze categorie is voor game-changers die een bestaande business door middel van een digitale toepassing volledig veranderen. De DIA’s worden jaarlijks uitgereikt aan het allerbeste interactieve werk van Nederlandse makelij. Smart Medal wordt daarbij getoetst op concept, design, UX, resultaat en optimalisatie.

De Smart Medal is een medaille die voorzien is van een NFC chip. Deelnemers aan een hardloopevenement kunnen de chip op de medaille scannen met hun smartphone via de gratis Smart Medal app. Aan de hand van persoonlijke foto’s en data worden lopers vervolgens mee teruggenomen naar hun individuele hardloop-avontuur. Deze persoonlijke Running Story wordt blijvend gekoppeld aan de Smart Medal.

Eeuwenoude traditie
‘De medaille is voor veel hardlopers een belangrijke herinnering, maar de meeste medailles verdwijnen na enige tijd in een la of kast‘, zegt Remco Barbier Head of Branding van NN Group. ‘Ook viel het ons op dat de medaille als concept de afgelopen decennia niet is vernieuwd. Daar brengt Smart Medal verandering in. Door het toevoegen van een digitale herinnering kan je altijd terugblikken op het evenement en op jouw unieke prestatie. Deze nominatie zien we als waardering voor deze vernieuwing in de sport.'

De wereld over
Dit jaar kregen deelnemers aan NN Zevenheuvelenloop, NN Halve van Egmond en NN Marathon Rotterdam een Smart Medal uitgereikt. TDE, ontwikkelaar van Smart Medal, wil de slimme medaille nu ook internationaal in gaan zetten. ‘Door het succes in Nederland is de interesse gewekt van buitenlandse marathons en hun sponsoren. We hebben hard gewerkt aan de schaalbaarheid van het product door inzet van nieuwe technologie als alternatief voor de NFC chip. Het wordt daarnaast mogelijk voor event organisaties en sponsoren om zelf Running Stories aan te maken‘, voegt Lennart Boven toe. ’Deze nominatie is een mooie erkenning en een extra stimulans om Smart Medal nog harder te laten groeien tot dé digitale prijzenkast voor sporters’.

Bekijk
de zes genomineerden in de categorie disrupter.

Update 27 juni 2019: Helaas is Smart Medal tijdens de uitreiking van de DIA's niet in de prijzen gevallen. Gelukkig blijft het goud in de familie: E-sites - net zoals TDE een Handpicked Agency - won met MedicPlanner, gefeliciteerd!