Nieuwe website voor Fonds Gehandicaptensport

Ruud Dankers
Creative Lead | Management

‘Je inzetten om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken.’ Dat is één van de belangrijke missies van Fonds Gehandicaptensport (FGS). Daar kunnen wij ons vanzelfsprekend helemaal in vinden. We ontwikkelden dus maar al te graag een nieuwe website voor dit mooie Nederlandse sportfonds. Maar waar begin je bij een organisatie die zoveel doet en zoveel mooie verhalen te vertellen heeft? Inderdaad, bij het begin.

Uitgebreid onderzoek naar de ‘best practices’ van (internationale) goede doelen en een aantal brainstormsessies met het marketingteam van FGS leidden tot een paar belangrijke uitgangspunten. Door de verschillende doelgroepen en bijbehorende customer journeys besloten we om te gaan voor een ‘roll-based’ navigatie. Dit betekent dat er op basis van een gekozen rol (persoon, bedrijf of vereniging/stichting) andere navigatie elementen worden ingeladen. Daarnaast is het bij fundraising steeds belangrijker om te laten zien waaraan donaties besteed worden. Daarom hebben we storytelling templates ontwikkeld, waarin de impact van de projecten van Fonds Gehandicaptensport op een visuele manier getoond wordt

Uit een ‘inloop spreekuur’ voor medewerkers haalden we veel informatie om hun werkprocessen te digitaliseren binnen de site. Altijd fijn wanneer je het werk van mensen makkelijker kunt maken. Tot slot moest de site uiteraard ook goed bruikbaar zijn voor mensen met een handicap. Om aan deze voorwaarde te voldoen is er een read speaker geïmplementeerd en hebben bezoekers de mogelijkheid om de lettergrootte van de site aan te passen.

Hiermee is Fonds Gehandicaptensport met haar site klaar voor de toekomst, klaar voor nog meer mooie verhalen. Bekijk hier de website.

"We hebben de samenwerking met TDE als zeer positief ervaren. In het ontwikkeltraject van deze website liepen we tegen complexe vraagstukken aan waar zij altijd een creatieve oplossing voor wisten te vinden. Door de betrokkenheid en deskundigheid van de heren hebben we met elkaar een mooi product opgeleverd dat goed aansluit op onze wensen en uiteenlopende doelgroepen. We zien sinds de livegang van de nieuwe website meteen al positieve resultaten die bijdragen aan het realiseren van ons doel; sporten voor iedereen met een handicap structureel mogelijk maken!"

Anne Honders, Marketing & Communicatie

https://www.fondsgehandicaptensport.nl/