TDE kersverse aanvoerder van ambitie

Lennart Boven
Managing Partner

Onder het motto ‘Brabant sterker door sport’ ondersteunt BrabantSport Brabantse sporters en initiatieven om het allerbeste sportklimaat van Nederland te realiseren. Ook online wil BrabantSport zich op topsportniveau manifesteren. De websites brabantsport.nl en ctozuid.nl (als onderdeel van BrabantSport) zijn daarom volledig vernieuwd. Een klein kijkje onder de motorkap van dit platform dat wij als kersverse 'aanvoerder van ambitie' mochten realiseren.

BrabantSport en CTO Zuid waren voorheen aparte platformen, met meerdere subwebsites. Hosting- en onderhoudskosten liepen hierdoor onnodig op. We kozen daarom voor de multisite oplossing van Craft CMS met een eigen look en feel per site, maar zorgden er wel voor dat in één opslag te zien is dat beide websites ‘familie’ zijn van elkaar.

Eén cms, twee sites
De structuur van de pagina's is door de contentbeheerders dynamisch in te richten. Menu items kunnen vanuit het CMS worden ingesteld en pagina’s worden opgebouwd met flexibele content blokken. De sites zijn te beheren vanuit één cms, maar kunnen uiteraard allebei andere content tonen. Deze multi-site opzet maakt het mogelijk slim van elkaars functionaliteiten gebruik te maken; denk aan overkoepelende onderdelen zoals nieuwsartikelen, een evenementenkalender en een sport(ers)overzicht.

We hebben ook een aantal site specifieke oplossingen ontwikkeld. Met het oog op de Olympische en Paralympische Spelen, die nu helaas vanwege de coronacrisis niet doorgaat, maakte we voor BrabantSport een ‘Van Brabant naar goud’ omgeving. Tevens ontwikkelden we enkele custom formulieren. De formulieren worden ingezet voor campagnes of complexe vraagstukken (zoals subsidieaanvragen & verzoeken voor sportbegeleiding). Via een AFAS koppeling wordt gezorgd dat de output van de formulieren direct naar BrabantSport en CTO Zuid worden doorgezet.

Google waarde behouden
Tot slot, vanuit verschillende domeinen heeft er een SEO migratie plaatsgevonden, om bestaande SEO rankings niet te schaden. Om te voorkomen dat overkoepelende webonderdelen als duplicate content geïndexeerd worden is er binnen het CMS een SEO section voorzien waarin de SEO settings afzonderlijk kunnen worden ingesteld.

TDE en BrabantSport maken Brabant samen sterker door sport!