Fans zingen volkslied mee via stadionschermen

Lennart Boven
Managing Partner

Hoe maak je het voor supporters wat draaglijker dat ze het stadion niet in kunnen? Voor de UEFA Nations League interlands van het Nederlands Elftal tegen Polen en Italiƫ (4 & 7 september) bedacht KNVB de actie 'zing OnsWilhelmus mee met Oranje'.

Fans kregen de kans om via de stadionschermen van de Johan Cruijff ArenA vanuit hun eigen huis met de spelers het volkslied mee te zingen. Wij mochten hiervoor de campagnepagina ontwerpen en ontwikkelen, waarin het ook mogelijk was om inzendingen te doen via TikTok.

Van alle inzendingen monteerde onze motion designer Sem een video waarin de gelukkige winnaars tegelijkertijd het volkslied zingen (special thanks to Elephant Ears voor de audio productie). Als TDE'ers keken we met gepaste trots naar beide wedstrijden, de video werd mooi in beeld gebracht door NOS en het geluid klonk prachtig in de verder zo akelig lege en galmende Johan Cruijff ArenA. Een unieke beleving voor zowel spelers als fans, want hoe vaak zing je het volkslied mee met Frenkie, Virgil en Memphis?

Zodra KNVB de volkslied video deelt via de kanalen van OnsOranje zullen we die hier ook plaatsen.

https://www.onswilhelmus.nl/