Eredivisie trapt nieuw voetbalseizoen af met compleet vernieuwd platform

Teun Habes
Client Lead

Het 66e seizoen van de Eredivisie, de hoogste voetbalcompetitie van Nederland, staat op het punt van beginnen. Hierin wordt gestreden om het 133e landskampioenschap voetbal. Een mooi moment voor Eredivisie CV, en voor ons 😉, om het gloednieuwe platform te presenteren.

Sinds 1997 hebben de achttien Eredivisieclubs zich verenigd in de Eredivisie CV. De Eredivisie CV behartigt de belangen van de Eredivisieclubs op zowel nationaal als internationaal niveau. Eredivisie.nl is dan ook het platform waarop alle Eredivisieclubs worden vertegenwoordigd en de plek voor alle fans van de Eredivisie, nationaal en internationaal.

Wij mochten samen met Dog and Pony, het bureau dat de huisstijl heeft ontwikkeld, de complete site van een redesign voorzien. Dit hebben we uiteindelijk doorvertaald in een nieuw platform draaiend op het Craft CMS. Door middel van onze eigen custom gebouwde datalayer stellen we de Eredivisie in staat om elke Eredivisie fan te voorzien van het meest relevante nieuws over zijn/haar favoriete club en bouwen we commerciƫle waarde op voor de Eredivisie. Verder zorgt de API koppeling met Stats Perform voor de meest uitgebreide statistieken lijstjes waar iedere voetbalfan uren doorheen kan scrollen.

Tot slot hebben we veel tijd gestoken in het ontwikkelen van mogelijkheden om acties op te zetten. Op deze manier kan de Eredivisie fans leren kennen en invulling geven aan de datastrategie. Daarnaast is het platform ook zo opgezet dat grotere campagnes (teasertje 😉) makkelijk op het platform ontwikkeld kunnen worden.

Al met al is Eredivisie met dit platform klaar voor een nieuw seizoen vol spektakel, zowel op als buiten het veld!

Externe bron afbeelding: ProShots

https://www.eredivisie.nl/