Blue Tire verovert wielerwereld

Marc Schuurman
Social Media Lead

Tijdens de ploegenpresentatie van Le Grand D├ępart is de Blue Tire voor het eerst publiekelijk getoond. De iconische blauwe voorband van Swapfiets is daarmee onderdeel van het profpeloton en zal in meerdere etappes van de Tour de France door Team Jumbo-Visma worden gebruikt.

Het is voor het eerst dat een wielerformatie een gekleurde fietsband in het peloton introduceert. De blauwe voorband staat symbool voor een drie jaar durende samenwerking tussen Team Jumbo-Visma en Swapfiets, twee van de sterkste Nederlandse namen als het gaat om fietsen. Om fietsen in het dagelijks leven te promoten, werd bandenexpert Vittoria gevraagd om blauwe banden te ontwikkelen. Een nieuwe band die iedereen herkent van Swapfiets, maar nu geschikt is voor professioneel gebruik in wielerwedstrijden door Team Jumbo-Visma.

Wij zijn door Swapfiets gevraagd om dit bijzondere partnership te activeren. De komende weken is de blauwe band daarom on- en offline volop in beeld en kan hij in 3D ervaren worden op thebluetire.com. De avonturen van de Blue Tire zijn dagelijks te volgen via zijn persoonlijke Twitter en Instagram account.