Ziggo Sport

Een website die topsportprestaties moet leveren en digitale campagnes waarmee we bezoekers leren kennen.

Ziggo Sport

De Premier League, La Liga, Serie A, inhaalacties van Max Verstappen en spectaculaire basketbalduels uit de NBA. Je ziet het allemaal bij Ziggo Sport!

www.ziggosport.nl

Bewezen
diensten

  • Webdevelopment
  • Social media management
  • Online marketing
  • Strategie & Creatie
  • Digital design

Project
deliverables

- Concept & strategie
- UX & design
- Digitaal platform
- Social media management
- Customer profiling
- Digitale campagnes

Een grote dag in medialand

12 november 2015 was een grote dag in medialand. Dit was de dag dat Ziggo haar eigen (gratis) sportkanaal lanceerde: Ziggo Sport. Bij een nieuwe zender hoort uiteraard een nieuwe website. We hebben de oude website van Sport1 omgetoverd naar een nieuw design, gebaseerd op de stijlgids van Ziggo.

Sindsdien staan we dagelijks zij aan zij aan Ziggo Sport voor het doorontwikkelen en onderhouden van het platform. Dit betekende dat we eind 2017 de site wederom een make-over gaven: de huisstijl staat immers ook niet stil. Daarnaast helpen we Ziggo Sport ook om via digitale activaties bezoekers en klanten te leren kennen om zo nog beter op hun wensen in te kunnen spelen.

Wil je meer weten over ons werk voor Ziggo Sport? Aarzel niet en scroll razendsnel verder!

Presteren op topniveau!

Nelson Mandela zei het al: "Sport has the power to change the world". Sport raakt mensen diep in het hart. En dat merken de servers van Ziggo Sport. Op het moment dat El Clasico, een onvergetelijke race van Max of een legendarisch gevecht van Rico Verhoeven tegen Badr Hari is, moet de site op topniveau presteren. Vanuit onze ervaringen met Sport1 hebben we diverse technieken gebruikt om de site te optimaliseren zodat deze enorme bezoekerspieken moeiteloos aan kan.

https://www.ziggosport.nl/

Wat is de favoriete sport van een bezoeker?

Data is natuurlijk hét modemarketingwoord van deze tijd. En niet voor niets... Ook bij Ziggo Sport is dit een belangrijk onderwerp. Voor hen is het met name van belang om te herkennen wat voor soort sportliefhebber de bezoeker van ziggosport.nl is, zodat er effectieve digitale campagnes opgezet kunnen worden.

Om in deze behoefte te kunnen voorzien, werken onze social media marketeers dagelijks samen met de fanbase marketeers van SportsCloud. Samen zetten zij kleine en grotere campagnes op om bezoekers van Ziggo Sport te leren kennen en te identificeren. Klinkt logisch, toch?

Bijna elke maand een kick-ass campagne!

Naast de bouw van het platform en het onderhouden hiervan, helpen we Ziggo Sport rondom de grote jaarlijkse momenten in de sport. Zo stond in oktober 2018 de GP van Mexico (waarin Lewis Hamilton het kampioenschap kon pakken) op het programma, terwijl op hetzelfde moment het mega populaire Boer Zoekt Vrouw werd uitgezonden. In de gemiddelde Nederlandse huiskamer betekende dit een ruzie om de afstandsbediening. Namens Ziggo Sport speelden we hierop in met de Cointoss. Een campagne waarmee de strijd om de afstandsbediening met het oeroude kop of munt beslist kon worden. Het resultaat? In ruim 30.000 Nederlandse huiskamers werd via deze campagne de vrede getekend en voor Ziggo Sport verrijkten we tienduizenden dataprofielen.

Het is gewoon heel erg fijn om te werken met een bureau dat de sport snapt!

— Robin Faber, Marketing en Sales Manager Ziggo Sport

John
van Hulsen

Lead Developer
john@tde.nl

Wat het leuke is aan het werken voor Ziggo Sport is eigenlijk dat ik ook voor mezelf aan de slag ben :) Als groot F1 en voetballiefhebber ben ik absoluut één van de grootverbruikers van de site. Het is dan ook heel erg tof om dagelijks mijn eigen werk terug te zien!

Check it out!