Ziggo

Zo kregen we 170.000 Formule 1-fans zo ver de petitie voor een Nederlandse Grand Prix te tekenen.

Ziggo

De Grand Prix van Nederland houdt de gemoederen al maanden bezig. Is de petitie van Ziggo boegbeeld Rob van Gameren het laatste zetje?

www.f1naarnederland.nl

Bewezen
diensten

  • Webdevelopment
  • Social media management
  • Strategie & Creatie
  • Digital design

Project
deliverables

- Concept & strategie
- UX & design
- Campagne pagina
- Social media management
- Social media advertising
- Promotie & PR

Je kunt ons altijd bellen!

Zaterdagochtend 08.30, de telefoon gaat. Of wij direct een site kunnen optuigen en een promotie strategie kunnen ontwikkelen voor Rob van Gameren voor zijn petitie om de Formule 1 naar Nederland te halen.

08.47: Slack en WhatsApp draaien overuren. Heel TDE staat aan en is multidisciplinair bezig met design, development, hosting engineering, het ontwikkelen van een promotie strategie en het inrichten van social media ads. Aan het begin van de middag zijn we live en tekenen de eerste 10.000 F1 fans Rob's petitie.

De rest van het weekend wordt er koortsachtig doorgewerkt om zaken te finetunen en de petitie aan te jagen via BN'ers, media en advertising. Daarnaast bedenken we samen met onze collega's van Triple Double en Ziggo een aantal offline activaties en maken we ook de driehoek met TDE-klant Racingnews365 om extra bereik te genereren. Tot slot schakelen we ook direct met onze collega's van SportsCloud om de campagne maximaal te integreren in de datastrategie van Ziggo Sport.

Hoe we uiteindelijk 170.000 mensen zover kregen om te tekenen? Scrollen is weten!

De snelste site ooit gebouwd?

Kijkend naar de campagne pagina zijn er op het eerste oog niet veel spannende zaken te ontdekken. Onder de motorkap is dit echter wel het geval! Doordat campagnes als deze vaak piekbelasting met zich meebrengen, hebben we de pagina hiervoor volledig geoptimaliseerd. Dit doen we door, komt 'ie hè, een combinatie van caching en door de back-end van de applicatie te verschuiven naar de Amazon API Gateway (voor een cursus kunt u mailen naar jordi@tde.nl :)). Daarbij hebben we de hostingomgeving zo ingericht dat er twee autonome servers naast elkaar draaiden. Dit is handig omdat we zo 'horizontaal' kunnen opschalen. Maar omdat de site aan de voorkant zó goed in elkaar zit, hebben we de server alleen maar gedownscaled. Ook wel eens lekker!

https://www.f1naarnederland.nl/

De F1 Petitie verovert Nederland

Wow, we gaan als een speer! Dankzij een uitgekiende media strategie halen we in de eerste week alle landelijke dagbladen, regionale dagbladen, alle Formule 1 sites, Radio 538, Radio 1, Radio 2, Hart van Nederland en Laat op 1. Uiteraard is er ook in de F1 uitzendingen van Ziggo Sport volop aandacht voor de petitie. Leuk om te zien, is dat het websitebezoek sky high gaat tijdens deze uitzending. Lineaire TV is springlevend, leve lineaire TV 😉..

Naast media zetten we ook maximaal in op influencers en F1 fan pages. Via onze eigen influencer Francien, gaan we (met succes) op jacht om ook via deze weg bereik te genereren. Paid social media speelde tegelijkertijd een belangrijke rol in het succes van de campagne. Met name de social posts die gericht waren op F1 fans die al getekend hadden, met het verzoek om andere mensen te taggen leverden een extreem lage CPC op! Met al deze inspanningen realiseerden we uiteindelijk 170.760 digitale handtekeningen.

Op naar Engeland!

11 september 2018 was de grote dag! Hét moment om de ruim 170.000 handtekeningen bij Formula One Management (FOM) in Londen aan te bieden. Is dit het laatste zetje geweest om de F1 naar Nederland te halen?

Check hieronder de beelden! 👇🏻️

Super mooi hoe een samenwerking zo snel van de grond komt.

— Mart Roumen, Sportcampaigner Ziggo

Jordi
Kroon

Back-end Developer | DevOps
jordi@tde.nl

Als F1 fan is het toch wel uniek dat je onderdeel bent van een team dat 169.999 andere F1 fans zover krijgt om deze petitie te tekenen. Daarnaast is het natuurlijk extreem tof om je werk terug te zien in verschillende TV programma's! Dat kan niet elke developer zeggen 😉

Check it out!