Drop your briefing
The Masterpiece

The Masterpiece

De Hollandse meesters als inspiratie voor een uniek Tour-shirt

Diensten

Strategie Creatie Copywriting Art direction Visual design Video productie Media strategie PR strategie Social campaigning UX design UI design Web development Activatie productie

Partners

Bram Berkien Dirk Kremers Ovide PR RocketOne

Het meest besproken wielershirt ooit?

Ook in 2022 moest Team Jumbo-Visma tijdens de Tour de France met een ander tenue rijden door de gelijkenissen met de gele trui. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Het team en kledingpartner AGU wilden de Nederlandse roots uitdragen. We vonden inspiratie in de Hollandse meesters, die ook eindeloos schaafden aan hun meesterwerken. Het resultaat was een door artificial intelligence gefaciliteerd shirt, gebaseerd op de werken van Rembrandt, Van Gogh en Vermeer. Een shirt dat qua aandacht en sales bij de lancering door het dak ging.

Ook partners als Jumbo, Skoda en Shimano haakten aan op de thematiek met eigen campagnes. En toen het team eenmaal met het shirt in de Tour verscheen en op ongekende wijze successen behaalden, was het plaatje compleet. De Masterpiece werd een begrip en het shirt werd een wereldwijd symbool voor het bijzondere sportieve succes van de ploeg.

Erkenning

Logo esa
European Sponsorship Award 2023
Sport Sponsorship < €1M
Logo esa
European Sponsorship Award 2023
Best use of PR outside soccer
The Masterpiece 8
The Masterpiece 6
The Masterpiece 4
Jinek The Masterpiece
The Masterpiece 3
The Masterpiece 7
The Masterpiece 2
The Masterpiece 12
The Masterpiece 9
The Masterpiece 5
The Masterpiece 13
Racingnews365 - Same dream, different season
Volgende case

Same dream, different season