RacingNews­365

Hoe deze Formule 1 website door digitale slimmigheidjes de strijd aanging met haar concurrentie.

RacingNews365

RacingNews365 is de grootste en populairste F1 site van Nederland. Door een enorme passie voor de sport is de redactie altijd als eerste met het laatste nieuws.

www.racingnews365.nl

Bewezen
diensten

  • Webdevelopment
  • Social media management
  • Online marketing
  • Strategie & Creatie
  • Digital design

Project
deliverables

- Concept & strategie
- UX & design
- Digitaal platform
- SEO onderzoek en migratieplan
- Social media design
- Webanalytics

Meegroeien met het succes van Max!

Formule 1 is hot! Met de doorbraak van Max Verstappen explodeerde de aandacht voor de sport. De bezoekersaantallen van RacingNews365 schoten door het dak. En zo ontstond er een nieuw hoofdstuk in het avontuur dat begon op een Brabantse zolderkamer. Het Formule 1-seizoen in volle gang en de massa's bezoekers die toe waren aan een nieuwe site prikkelden onze developers dusdanig dat er binnen zes weken werd opgeleverd en in de maanden erna werd doorontwikkeld. In 2018 en 2019 leverde dit de titel Website van het Jaar op in de categorie Sport. Maar ambitieus als we zijn, kan het altijd beter ;)

En dagelijks blijven we samen verbeteren. We denken na over nieuwe functionaliteiten, voeren A/B tests uit om te zien wat wel en niet werkt en sparren over nieuwe verdienmodellen en partnership mogelijkheden. En dan is het heerlijk om te zien dat we maand na maand samen een nog groter miljoenenpubliek te trekken!

Lees hieronder over alle slimme functionaliteiten in RacingNews365

Foto's: © Red Bull Contentpool

Nieuws staat centraal

Content, content en nog meer content! Snel en veel Formule 1-nieuws is de motor van het platform. In alle navigatie-elementen van de website staat dit dan ook centraal. Om bezoekers nog beter in-the-moment te informeren is er tijdens races een liveblog en livetiming beschikbaar en staat het Matchcenter direct onder de navigatie om de bezoeker direct van de belangrijkste info te voorzien.

https://www.racingnews356.nl/

Uitdagingen en toffe features

Uiteraard brengt succes ook uitdagingen met zich mee. Zo kan tijdens een Grand Prix het aantal gelijktijdige bezoekers oplopen tot 20.000. Met de inzet van een Amazon server i.c.m. een geavanceerd varnish caching schema is deze uitdaging getackeld (lekker technisch, hè?). Zeker ook nadat we zoveel mogelijk elementen van de site a-synchroon hebben gemaakt om gecachte pagina's toch van dynamische content te kunnen voorzien. Een andere uitdaging was de terugloop van bezoekersaantallen uit Facebook.

We besloten daarom vol op SEO in te zetten waarover je meer kan lezen op de site van Fingerspitz). Doordat nieuws centraal staat, is direct besloten om met AMP pagina's te gaan werken. Dit zijn 'uitgeklede' pagina's die beter gewaardeerd worden door Google en Facebook. Ook hebben we ingezet op pushnotificaties vanuit browsers. Met meer dan honderdduizend abonnees en open rates van 10-20% blijkt dit een zeer effectief nieuw kanaal om extra traffic te genereren.

De samenwerking tussen TDE en RacingNews365 is als een F1-team. We opereren op hoog niveau en streven steeds naar verbetering en innovatie.

— Ruud Dimmers, eigenaar RacingNews365

Statistieken, games en meer!

Voor ons is het een uitdaging om bezoekers vast te houden en interactie te stimuleren. Dus naast het laatste nieuws zijn we aan de slag gegaan met het rijker en interactiever maken van het platform. Van alle teams en coureurs zijn uitgebreide biografieën en statistieken te vinden. Ook hebben bezoekers de mogelijkheid een account aan te maken om deel te nemen aan quizzes, voorspellingsgames en mee te praten over alles wat er speelt in de Formule 1. Zo is RacingNews365 inmiddels ook een fantastisch platform voor merken die de F1 doelgroep willen bereiken.

Michiel
van Looijengoed

Creative Lead | Management
michiel@tde.nl

Als groot Formule 1 fan was ik na de eerste meeting met RacingNews365 door het dolle heen. Hoe tof is het om voor een miljoenenpubliek een nieuw platform op te zetten dat hun digitale Formule 1 ervaring verrijkt? Het mooie aan dit project is dat we onze dienstverlening van A tot Z in hebben gezet: webdevelopment, social media management en online marketing. Daarnaast geeft het energie om dagelijks betrokken te zijn bij het platform. Samen blijven we kijken naar kansen om de ervaring van de bezoeker te verbeteren!

Check it out!