PSV

Op weg naar de meest gepersonaliseerde clubapp

PSV

Opgericht in 1913 en inmiddels 24x kampioen van Nederland.

www.psv.nl

Bewezen
diensten

  • Strategie & Creatie
  • Digital design
  • Appdevelopment

Project
deliverables

- Migratie app
- Concept & strategie
- UX & digital app design
- Native iOS & Android app

Digitale ambitie

Als topclub is PSV niet alleen ambitieus op het veld, maar zeker ook daarbuiten. Op dat speelveld acteren we natuurlijk heel graag en onze pitch, waarin we een gezamenlijk doel formuleerden om tot de meest gepersonaliseerde club app ooit te gaan komen, overtuigde PSV.

Voordat we van start konden gaan met ontwikkeling van de nieuwe app dienden we de oude app eerst over te nemen. Een belangrijke klus aangezien het voetbalseizoen op dat moment in volle gang was en PSV-fans van deze verhuizing natuurlijk geen hinder mochten ondervinden. Samen met onze mobile collega’s van E-sites hebben we de oude app geruisloos overgezet naar onze servers.

Maar hierna was het hoog tijd voor het realiseren van ons gezamenlijke doel...

Van klankbordgroep naar design

De eerste stap in de ontwikkeling van een nieuwe app is het designproces. De app wordt letterlijk scherm voor scherm ontleed en op basis daarvan worden de eerste wireframes geschetst. Net als de trainer die op een briefje de opstelling en tactiek uittekent.

We hebben een klankbordgroep met PSV-fans gevraagd naar hun ideeën voor de app, toetsten bij hen onze eigen gedachtes en vroegen hen uiteraard ook naar hun reactie op de eerste designs, een stap die vaak vergeten wordt. Er bestaan geen waardevollere inzichten dan die van de gebruikers zelf.

Scoren begint in de achterhoede

Voor een ultiem gepersonaliseerde clubapp is een ijzersterke backend nodig. Het fundament van de app. Met de API koppeling van Sport Alliance, voor het connecten met je eigen PSV-account, creëerden we de eerste stap richting Single Sign On voor de PSV-fans. Dit stelt elke PSV-fan in staat om met één account op elke PSV-omgeving in te loggen. Zo hebben we ook de betaalkaart toegevoegd in de app; nooit meer in de rij staan om je kaart op te waarderen. Ideaal toch? Daarnaast krijg je op het homescreen van de app direct de beste persoonlijke voor jou geselecteerde PSV-aanbiedingen.

We hebben niet alleen aan de gebruikers gedacht, maar uiteraard ook aan de redacteuren. Zij moeten in het heetst van de wedstrijd fans voorzien van actuele informatie. Wel zo fijn als dat dan via hetzelfde cms kan als waarmee de site wordt gevuld. Een van de vele koppelingen op onze backlog.

De app is overigens volledig native ontwikkeld, speciaal voor iOS en Android dus. Een keuze die ervoor zorgt dat we bij alle toekomstige doorontwikkelingen geen beperkingen hebben en altijd de laatste features van Google en Apple kunnen bieden aan gebruikers.

Dankzij alle koppelingen hebben we samen met PSV een fantastische basis neergelegd die moet leiden tot de meeste gepersonaliseerde club app. Zo kunnen fans in de toekomst ook direct wedstrijdtickets via de app laten scannen. En wie weet, kun je in de toekomst direct vanaf je eigen stoeltje je biertje in de rust bestellen. Zo benutten we de specifieke (gebruiks)eigenschappen van smartphones, precies wat een goede app moet doen.

Ben jij PSV-fan en heb je de app nog niet? Of ben je gewoon heel nieuwsgierig naar wat we hebben neergezet? Check ‘m hier: iOS / Android

Stijn
Bindels

Design Lead
stijn@tde.nl

Het design maken voor de vernieuwde app van je favoriete club, dat zijn uiteraard de opdrachten waar je het voor doet. Bovendien een mooi prestigieus project voor de fonkelnieuwe digital design afdeling van TDE. Na eerder de KNVB app, is nu ook de PSV App klaar voor de toekomst! Het is aan de spelers op het veld om de app verder te vullen met mooie resultaten ;-)

Bekijk meer