NTFU

Maak kennis met de website die wegleest als een magazine!

NTFU

Fietssport.nl is hét platform van en voor sportieve fietsers. Ontdek de mooiste routes en leukste toertochten in Nederland!

www.fietssport.nl

Bewezen
diensten

  • Webdevelopment
  • Strategie & Creatie
  • Digital design

Project
deliverables

- Concept & strategie
- Digitaal platform

De vraag om een digitale demarrage!

Net zoals veel andere sportbonden had de NTFU het besef dat het stappen moest zetten om relevant te blijven voor haar leden. Hierbij besefte men dat er vooral de noodzaak was om op digitaal vlak zaken aan te pakken.

Dit inzicht leidde ertoe dat TDE en Oak & Morrow (strategie & design) uitgedaagd werden om Fietssport.nl uit te denken, vorm te geven en te ontwikkelen. Hét platform om wielrenners en mountainbikers te inspireren op het gebied van routes, tochten, materiaal, voeding, training, gezondheid en wielerclubs. Want als er sporters zijn die elke dag op zoek zijn naar betere prestaties, dan zijn het sportieve fietsers!

Lees hieronder verder hoe we met NTFU demarreerden richting een succesvolle digitale toekomst.

Waardevolle informatie op een bijzondere wijze gepresenteerd

Wielrenners en mountainbikers zijn sporters die meer dan gemiddeld op zoek zijn naar informatie over hun passie. Het was dan ook een 1+1 = 3 keuze, om content centraal te stellen op fietssport.nl. Het presenteren van content kun je echter op 1000 manieren doen. In dit geval is er voor gekozen om met een maximaal oog voor detail aan de slag te gaan. Dit betekent dat elke pixel klopt (zo niet, dan horen we het graag :)) en er overal subtiele animaties verwerkt zijn. Stiekem vinden we dit eigenlijk een van de mooiste platformen die we gemaakt hebben!

https://www.fietssport.nl/

We zijn erg happy met de samenwerking. Professioneel maar ook prettig informeel!

— Carolijn Caderius van Veen, communicatieadviseur NTFU

De pronkstukken

Binnen fietssport.nl zijn er een aantal onderdelen die we echt heel tof vinden. Zo zijn de Google Maps kaarten bij de routes en tourtochten maximaal gecustomised. Verder vind je in het magazine gedeelte een horizontale scroll functie om door de artikelen heen te gaan en hebben deze artikelen de look&feel van een 'papieren' tijdschrift. Met dit platform heeft de NTFU absoluut de digitale standaard in sportbondenland gezet!

John
van Hulsen

Lead Developer
john@tde.nl

Fietssport.nl is denk ik mijn meesterwerk als front-end developer. Binnen dit platform is er heel veel aandacht geschonken aan het visuele aspect en klopt elk miniem detail. Dit project is bovendien een schoolvoorbeeld van een perfecte samenwerking tussen meerdere partijen. De designers van Oak&Morrow, de back-end developers van NTFU en wij zijn een succesvol ingespeeld team!

Check it out!