KNVB

Een digitale fanzone voor OnsOranje

KNVB

Een begrip in Nederland als grootste sportbond met ruim 1,2 miljoen leden.

www.knvb.nl

Bewezen
diensten

  • Strategie & Creatie
  • Digital design
  • Appdevelopment

Project
deliverables

- Migratie app
- Concept & strategie
- UX & digital app design
- Native iOS & Android app

We started something

In 2018 hadden wij de eer om de nieuwe app voor het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen te ontwikkelen. Een klus waar ons sporthart (uiteraard) sneller van ging kloppen🧡 ! Wel moesten we hierbij eerst de bestaande app overnemen en draaiende houden zonder dat gebruikers hier iets van zouden merken. Samen met onze collega's van E-sites klaarden we deze klus.

Stilstand is achteruitgang in de digitale wereld, en de KNVB beseft zich dat gelukkig maar al te goed. Na het neerzetten van een eerste versie van de nieuwe app kijken we samen constant naar mogelijke doorontwikkelingen. Zowel functioneel als visueel..

Dus in lijn met Oranje’s strijdkreet van 2020 “We started something”, gingen wij ook verder met de perfectionering van de app :)👇🏻️

De opstelling

In 2020 verheugden we ons natuurlijk allemaal op EURO2020. Waar de selectie van Koeman zich succesvol leek klaar te stomen voor het toernooi, deed de marketingafdeling van de KNVB dit ook met de introductie van een nieuwe huisstijl (inclusief prominente plek voor de Oranje Leeuw!). En toen was daar Corona. Helaas geen EK in 2020, maar gelukkig mochten we de prachtige huisstijl toch doorvoeren in de app. Inclusief een prachtige aanvullende wens. Hierover later meer.

UX-wise werd er gekozen voor dezelfde opbouw, want never change a winning team! De wedstrijdtijdlijn speelt daarom nog steeds een centrale rol in de app. Binnen no-time ben je op de hoogte over de wedstrijd die jou interesseert. Meer weten over andere wedstrijden? Even swipen en je weet het.

It's all about the details

Leuk detail: de huisstijl van de OranjeLeeuwinnen en het Nederlands Elftal wijkt af van elkaar. Dit laten we dan dus ook terugkomen in de app. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in de topbar en in de headers, maar bijvoorbeeld ook bij de wedstrijdverslagen en de opstellingen. Het zijn vooral de kleine details die het verschil maken, zoals dat in de voetballerij natuurlijk wel vaker geldt ⚽️

Ow ja, in de laatste update is er ook nog een digitale fanzone toegevoegd. De fanzone is speciaal voor wedstrijdbezoekers; vind je weg in het stadion of bekijk direct de hoogtepunten van de wedstrijd. In de fanzone vind je regelmatig ook nieuwe acties en leuke sponsoractivaties, zowel voor binnen als buiten het stadion. To be continued dus 😉

De shirt reveal

Zoals beloofd… Bij de lancering van de nieuwe versie van de app kregen we het verzoek om de presentatie van het nieuwe thuistenue in de onboarding van de app te integreren. Hoe tof! In de onboarding van de app kunnen fans het thuisshirt personaliseren door hun eigen naam en favoriete rugnummer op het thuisshirt te zetten. En uiteraard niet voor niets… Als fan maakte je kans om dit gloednieuwe shirt te winnen! Met duizenden deelnemers was deze shirt reveal een groot succes!

Het Nederlands elftal won bovendien de eerste wedstrijd in de Nations League (2020) tegen Polen waardoor zowel Oranje als de app een vliegende start beleefden!

Het digitale Oranje Legion

Inmiddels worden tienduizenden Oranje fans via de app (klik hier voor iOS of Android) op de hoogte gehouden van de wedstrijden van het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen. De centrale tijdlijn wordt voorafgaand aan wedstrijden druk bezocht en het CMS wordt gevuld met gave en gevarieerde content.

Een ijzersterk fundament waar we komende jaren samen met de KNVB op verder kunnen bouwen, een fantastisch platform bovendien om middels de inzet van de nieuwste mobiele technologie fans tot in hun handpalm te bereiken.

Teun
Habes

Client Lead
teun@tde.nl

Als Oranjefan is het natuurlijk fantastisch om te mogen bijdragen aan de app van het Nederlands elftal en de OranjeLeeuwinnen. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze app een hele mooie stap hebben gezet. Samen met de KNVB zullen we blijven doorontwikkelen en op jacht gaan naar nieuwe successen. Zowel op het digitale speelveld als hopelijk op het echte veld 😉

Check it out!