Johan Cruyff Foundation

Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen. Daarom zijn wij supplier van de JCF.

Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld.

www.cruyff-foundation.org

Bewezen
diensten

  • Webdevelopment
  • Strategie & Creatie
  • Digital design

Project
deliverables

- Concept & strategie
- UX & design
- Digitaal platform

Wij houden van werken zolang het werk is waar we van houden

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld. Met sportprojecten voor kinderen met een beperking, Cruyff Courts en Schoolpleinen14 geeft de Cruyff Foundation kinderen de ruimte om te sporten en te spelen. En wij helpen de Foundation op onze beurt bij het digitaal ondersteunen van dit prachtige werk. Zo ontwikkelden we een nieuwe website.

Door alles wat er dagelijks gebeurt, is er enorm veel te vertellen op de website. Daarom hebben we samen een volledig overzicht gemaakt van de oude content en hebben we kritisch gekeken naar het huidige gedrag van websitebezoekers. Op basis hiervan besloten we welke content we meenamen naar de nieuwe site en vooral hoe. Je gaat het immers pas zien als je het doorhebt ;)

Lees hieronder verder over onze samenwerking met de Johan Cruyff Foundation.

Gevoel, emotie en verhalen

De tomeloze inzet en energie om jeugd te helpen is een belangrijk uitgangspunt geweest bij het ontwikkelen van dit platform. Deze kenmerken moesten dus ook van het scherm afspatten. Door video's en foto's een prominente positie te geven op het platform, kan de Johan Cruyff Foundation op een mooie, beeldende manier vertellen wie ze zijn, wat ze doen en waarom ze dat doen. Maar da's logisch.

https://www.cruyff-foundation.org

Ik ben blij met TDE als supplier. Ze bouwen niet alleen wat we vragen maar denken altijd met ons mee.

— Tessa Linssen, manager marketing & communicatie Johan Cruyff Foundation

#CRUYFFLEGACY

Om de Legacy van Johan en zijn gedachtegoed in stand te houden, organiseert de Foundation jaarlijks van 14K Run. Deze "Social Run" brengt je van het Olympisch Stadion naar de Johan Cruijff Arena en neemt je mee langs alle bijzondere plekken uit het leven van Johan Cruijff. Om dit te versterken bedachten we de audio tour app. De app maakt gebruik van de gps-locatie van lopers waardoor fragmenten nauwkeurig en voor elke loper op het juiste moment worden afgespeeld. Ambassadeurs van de Cruyff Foundation, cabaretiers Viggo Waas en Peter Heerschop en presentatrice Evelien de Bruijn, gaan in de audiofragmenten in gesprek met oud- topspelers, coaches en prominenten uit het leven van Cruijff.

De audiofragmenten worden automatisch afgespeeld wanneer lopers langs diverse bijzondere plekken uit het leven van de legendarische nummer 14 lopen. Deelnemers horen via de app bijvoorbeeld een verhaal over het voormalige huis van Cruijff in Betondorp dat onderdeel is van de route, die leidt vanaf het Olympisch Stadion naar de Johan Cruijff ArenA. De Cruyff Legacy 14K Run is het eerste hardloopevenement ter wereld waarbij op deze manier gebruik gemaakt wordt van audio om de beleving te vergroten, iets dat ook door aankleding van het parcours kracht bij wordt gezet. Zo wordt onder meer aandacht besteed aan de mistwedstrijd Ajax-Liverpool in 1966.

Ruud
Dankers

Creative Lead | Management
ruud@tde.nl

Het is bijzonder om voor de Johan Cruyff Foundation te mogen werken. Zo voelen we dat ook écht! Hoe bijzonder dit is, wordt altijd weer duidelijk op de jaarlijkse Open dag in het Olympisch Stadion waar de gezichten van de kinderen boekdelen spreken. Dit zorgt voor een enorme drive om de foundation te ondersteunen en na te denken over hoe we zoveel mogelijk donaties kunnen scoren.

Check it out!