Johan Cruyff Foundation

Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen. Daarom zijn wij supplier van de JCF.

Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld.

www.cruyff-foundation.org

Bewezen
diensten

  • Webdevelopment
  • Strategie & Creatie
  • Digital design

Project
deliverables

- Concept & strategie
- UX & design
- Digitaal platform

Wij houden van werken zolang het werk is waar we van houden

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld. Met sportprojecten voor kinderen met een beperking, Cruyff Courts en Schoolpleinen14 geeft de Cruyff Foundation kinderen de ruimte om te sporten en te spelen. En wij helpen de Foundation op onze beurt bij het digitaal ondersteunen van dit prachtige werk. Zo ontwikkelden we een nieuwe website.

TDE is official supplier van de Johan Cruyff Foundation.

Door alles wat er dagelijks gebeurt, is er enorm veel te vertellen op de website. Daarom hebben we samen een volledig overzicht gemaakt van de oude content en hebben we kritisch gekeken naar het huidige gedrag van websitebezoekers. Op basis hiervan besloten we welke content we meenamen naar de nieuwe site en vooral hoe. Je gaat het immers pas zien als je het doorhebt ;)

Lees hieronder verder over onze samenwerking met de Johan Cruyff Foundation.

Gevoel, emotie en verhalen

De tomeloze inzet en energie om jeugd te helpen is een belangrijk uitgangspunt geweest bij het ontwikkelen van dit platform. Deze kenmerken moesten dus ook van het scherm afspatten. Door video's en foto's een prominente positie te geven op het platform, kan de Johan Cruyff Foundation op een mooie, beeldende manier vertellen wie ze zijn, wat ze doen en waarom ze dat doen. Maar da's logisch.

https://www.cruyff-foundation.org

Ik ben blij met TDE als supplier. Ze bouwen niet alleen wat we vragen maar denken altijd met ons mee.

— Tessa Linssen, manager marketing & communicatie Johan Cruyff Foundation

Focus op conversie

Naast het belang om structuur te creëren in 500 verschillende Cruyff Courts en Schoolplein14 locaties, circa 150 statische contentpagina's, een handvol formulieren en een doorlopende stroom aan nieuws was uiteraard ook de focus op conversie van belang. Als gevolg hiervan is er veel aandacht besteed aan de donatieflow van de website. Het resultaat is een pagina met een eigen template zonder mogelijkheden tot uitklik (header en footer menu) en optimaal gebruik van overtuigingsprincipes.

Ruud
Dankers

Head of Innovation
ruud@tde.nl

Het is bijzonder om voor de Johan Cruyff Foundation te mogen werken. Zo voelen we dat ook écht! Hoe bijzonder dit is, wordt altijd weer duidelijk op de jaarlijkse Open dag in het Olympisch Stadion waar de gezichten van de kinderen boekdelen spreken. Dit zorgt voor een enorme drive om de foundation te ondersteunen en na te denken over hoe we zoveel mogelijk donaties kunnen scoren.

Check it out!

Bekijk ook...