Johan Cruijff ArenA

Een nieuw digitaal thuistenue voor de Johan Cruijff ArenA

Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff ArenA is net zo veelzijdig als de legendarische nummer veertien wiens naam op de gevel pronkt.

www.johancruijffarena.nl

Bewezen
diensten

  • Webdevelopment
  • Online marketing
  • Strategie & Creatie
  • Digital design

Project
deliverables

- Concept en strategie
- UX & UI design
- Digitaal platform
- SEO migratie

Een nieuw digitaal thuistenue voor de Johan Cruijff ArenA

Johan Cruijff leeft nog altijd voort. Onder meer door zijn Johan Cruyff Foundation, waar we trotse digital supplier zijn, maar ook doordat de voormalig Amsterdam ArenA op 25 april 2018 werd omgedoopt tot Johan Cruijff ArenA. In lijn met alle communicatie werd de domeinnaam aangepast naar www.johancruijffarena.nl, echter, de werking en uitstraling van de website was nog niet helemaal bij de tijd.

Hoog tijd voor een nieuw digitaal thuisshirt dus. Met Cruijff in gedachte werd op 30 juni 2020 een nieuwe website gelanceerd. Hoe laat? 14.14.14. Maar da's logisch.

Maar wat is er dan veranderd? En waarom is dat beter? Zo hebben wij dit aangepakt!

"Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt."

De Johan Cruijff ArenA is wellicht net zo veelzijdig als Cruijff zelf, want naast de thuishaven van AFC Ajax is het stadion ook een van de grootste event locaties van Nederland. Het is een zeer innovatief stadion en die veelzijdigheid dragen ze graag uit. Nadat we werden gevraagd om een nieuwe website te ontwikkelen, was de grootste uitdaging om alle informatie over de Johan Cruijff ArenA op een logische en overzichtelijke manier samen te brengen. Kortom, veel koffie en interviews. En beetje bij beetje viel alle informatie op zijn plek.

Voor de lancering van de nieuwe website maakten we een speciale aftelpagina. Via social media werd daarmee alvast aandacht voor de nieuwe website gegenereerd. Online ontstonden zelfs speculaties over een standbeeld van Cruijff, maar uiteindelijk werd duidelijk dat het om een nieuwe website ging. Dat scheelde, anders hadden we nog snel een standbeeld moeten maken :-)..

https://www.johancruijffarena.nl

De tactiek

Cruijff was nog wel eens cryptisch over zijn tactiek: "Als ik zou willen dat je het begreep, zou ik het beter uitleggen", zei hij. Als TDE doen wij toch een poging. De nieuwe website van de Johan Cruijff Arena is, net als verschillende andere websites van TDE gebouwd op Craft CMS. Daarbij is gekozen voor een volledig dynamische inrichting van de front-end, dat betekent dat je alle elementen op de website vanuit een maatwerk CMS kan beheren. En dat is superhandig. Er zijn diverse bouwstenen en templates ontwikkeld waarmee het team van de Johan Cruijff ArenA zelf pagina's kan aanmaken, opbouwen en aanpassen.

Dit biedt de organisatie ontzettend veel flexibiliteit. Het is nu mogelijk om snel en eenvoudig events te communiceren, het laatste nieuws te publiceren, nieuwe vacatures te plaatsen of simpelweg nieuwe informatie te delen. Lekker agile! Ook is er, samen met KPMG, een koppeling gemaakt met ClickDimensions waardoor ingevulde formulieren direct op de juiste plek terecht komen. Deze implementatie zorgt ervoor dat processen volledig geautomatiseerd ingericht zijn. Qua innovatie en veelzijdigheid past het platform erg goed bij het imago van het stadion!

De Cruijff legacy

In het design van de website zijn verschillende verwijzingen naar de legendarische nummer 14 terug te vinden. Zo hebben schuine elementen een hoek van exact 14 graden, is er een speciale 404-pagina ontwikkeld, zijn animaties met nummer 14 gemaakt en uiteraard zijn er diverse foto's en quotes van Cruijff gebruikt om de juiste sfeer neer te zetten.

Teun
Habes

Digital Sportmarketeer
teun@tde.nl

Mede door de fijne samenwerking zijn we er in geslaagd om het verhaal van de Johan Cruijff ArenA en de belangen van alle stakeholders op een mooie en overzichtelijke manier te presenteren. We hopen dat de nieuwe website het multifunctionele en innovatieve karakter van de Johan Cruijff ArenA nog beter belicht. De Johan Cruijff ArenA is immers zoveel meer dan alleen een voetbalstadion.

Check it out!