World of Cruyff

Een digitale ode aan de enige echte nummer 14.

World of Cruyff

Samen met World of Cruyff en Johan Cruyff Foundation vieren we de verjaardag van Johan. Een mooi moment om zijn signature move nieuw leven in te blazen.

www.worldofjohancruyff.com

Bewezen
diensten

  • Webdevelopment
  • Social media management
  • Strategie & Creatie
  • Digital design

Project
deliverables

- Concept & strategie
- Digitaal platform
- Social media management
- Social media design

Now it's your turn

Johan inspireerde. Ons allemaal. Op het veld vaak door zijn iconische Cruyff turn, waarmee hij uit het niets ruimte kon creëren. Naast het veld doordat hij altijd klaar stond voor een ander.

Zijn geboortedag grepen we aan om te starten met de #CruyffTurn campagne, waarbij we zijn fans opriepen om met creaties rond #CruyffTurn te komen en deze ter inspiratie te delen met de rest van de wereld. Het gevolg? Inzendingen van Ronald de Boer, John Heitinga en Jackie Groenen, aandacht vanuit FC Barcelona, Ajax en OnsOranje, ingestuurde kleurplaten, zelfs hardlooproutes en kap- en draaibewegingen vanuit de hele wereld door jong en oud.

Een greep uit alle creativiteit is hieronder te zien op de Socialwall

Create your own #CruyffTurn

https://www.worldofjohancruyff.com/

Het verhaal achter de animatie

Hoe kan je de Cruyff turn zo dicht mogelijk benaderen in een animatie? Niet. Dus knipten we hem frame voor frame uit zodat de beweging die je ziet ook precies de beweging is die het publiek in 1974 te zien kreeg. Door in 84 frames een masker aan te passen konden we later dit masker op allerlei manieren vullen met texturen, kleuren en lijnen. Zodat de beweging identiek blijft, maar met een nieuwe look en feel. En via die weg iedereen aan te sporen iets bijzonders te doen met deze unieke beweging.

Rosalie
de Beer

Social Media Manager
rosalie@tde.nl

Het blijft bijzonder om te zien wat voor krachten zo'n campagne losmaakt. Alle grote social media kanalen in het voetbal hebben op 25 april 2020 aandacht besteed aan de #CruyffTurn. Echt gaaf!

Check it out!